KAP Runners nezahálí a nechyběli na dvojici "domácích" závodů

Dresy KAP Runners (byť již značně oprané - tip na prací prášek likvidující zaschlé skvrny na požádání e-mailem) byly v posledních týdnech k vidění hned na dvou plzeňských závodech. Tím prvním byl, jak velí tradice, Krajský půlmaraton Plzeňského kraje a jeho trasa na necelých šest kilometrů, druhým premiérově pro klub Decathlon Run.

Krajský půlmaraton se uskutečnil 21. dubna a jediným zástupcem na trati byl Jirka. Nakonec se rozhodl v teplém počasí (= alibi) pouze pro nejkratší trať a tzv. Krajskou pětku, které však měří právě oněch šest kilometrů. Po necelých třech desítkách minut z toho byla obhájená pozice ve druhé desítce celkového pořadí, byť tentokrát se jednalo o 19. místo. Na druhou stranu si samotný závodník při čekání na start říkal, že neví, co zde vlastně dělá... Jeho sokové velmi často během čekání na výstřel ze startovací pistole hovořili (což se nedalo přeslechnout) o nezbytných trénincích a nutné regeneraci apod. Jak se s nimi však může měřit zástupce KAP Runners, který netrénuje, ale pouze běhá, a případně se snaží také občas trochu odpočívat, nicméně na regeneraci čas nezbývá? Nakonec to asi zas až tak hrůzostrašné nebylo...

Druhý závod se uskutečnil netypicky v úterý 1. května. Svátek práce byl tedy oslaven během, který měl takřka dvojnásobnou vzdálenost než Krajská pětka. Decathlon Run, o němž je řeč, totiž měří deset kilometrů. Oproti předchozímu běžeckému klání účastníci opustili po relativně krátké vzdálenosti asfalt a vyrazili do příjemného prostředí lesů, což byla opravdu vítaná změna. Opětovně měli KAP Runners na trati jednoho běžce v podobě Jirky, který v této "desítce" obsadil s časem 46:17 minut celkové 27. místo ze 185 doběhnuvších.

Toliko tedy poslední zprávy z klubového dění. Zanedlouho nás však čekají další závody. Třeba v sobotu v Karlových Varech... Kdo se chce ke KAP Runners přidat? Kdo nalezne svou tajnou běžeckou zbraň v podobě motivace, kterou takto představila španělská kreslířka a běžkyně Ana Azpilicueta (https://anaazpi.com), jíž děkujeme za možnost zveřejňovat na našich stránkách její karikatury?
Jirka Z.
Datum publikování: 14. 5. 2018